Contacto por e.mail

Contacto por e.mail: fuertesancristobal.pamplona@gmail.com

lunes, 25 de octubre de 2010

Primer homenatge massiu d'un Govern a les víctimes de la batalla de l'Ebre 70 anys després de la fi de la Guerra

Dilluns, 25 d'octubre de 2010 05:00 h

Més de 3.000 persones han assistit a Gandesa a l'acte de record


Els soldats morts a la batalla de l'Ebre han hagut d'esperar 70 anys per rebre, aquest diumenge, el primer i gran homenatge governamental en reconeixement a la seva lluita en defensa de la llibertat en la Guerra Civil espanyola. L'organització s'ha vist desbordada per la multitudinària assistència de familiars de combatents i han repetit l'acte dues vegades. La primera, a les dotze, per a unes 2.500 persones i la segona, a dos quarts de dues, pel gairebé miler de familiars que s'han quedat fora del poliesportiu de Gandesa, on s'ha celebrat l'acte oficial. Abans, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha fet una ofrena floral al Memorial Ossera de les Camposines (Terra Alta), on des d'ara hi ha inscrits els noms de 1.145 soldats desapareguts a la batalla de l'Ebre.
El conseller Joan Saura acompanyat de Josep Huguet ha presidit els actes d'homenatge als soldats morts a la batalla de l'Ebre, on han assistit més de 3.000 familiars de les víctimes. Aquesta batalla, que va durar 115 dies, va ser el darrer gran combat de la Guerra Civil. Després de les nombroses baixes, és calcula que prop de 60.000, el bàndol republicà es va anar retirant cap a Barcelona, darrer bastió a defensar davant l'avenç inexorable dels batallons franquistes.



http://www.directe.cat/noticia/75589/primer-homenatge-massiu-d-un-govern-a-les-victimes-de-la-batalla-de-l-ebre-70-anys-despres

No hay comentarios:

Publicar un comentario